Monday, August 24, 2009

Observatii


Un alt mod destul de abstract de a ne masura puterea in propriul subconstient este prin observarea lucrurilor mai putin “vizibile” si mult mai putin comune.
Luam ca exemplu doi oameni care comenteaza o carte de filozofie ce ca orice carte de filozofie poate fi interpretata in foarte multe feluri.Cel ce vine cu idee mai nebuna , spectaculoasa si ciudata este deci un om mai sclipitor , mai puternic decat celalalt.Acest lucru este cel putin valabil in ochii celuilalt . Acest lucru este cel putin valabil in ochii celui avantajat , pe cand in ochii celuilalt se intampla undeva in subconstient caci in constientul lui neaga puterea celuilalt.Sa aiba oare constientul persoanei mai puternice un efect asupra subconstientului persoanei celeilalte ? Sa fie oare o energie negativa ce se poate transfera de la o persoana la alta? Sau doar o lupa a egourilor ? Eul persoanei puternice poate hrani sinele persoanei mai slabe cu o incarcatura pozitiva sau negativa .
Omul isi doreste in subconstientul lui sa fie cel mai bun dintre toti , de parca si-ar dori sa fie singur . Dar daca ar fi nu ar mai avea cine sa-i aprecieze calitatile si nici asa nu ar fi bine.
Trebunie sa ne acceptam aptitudinile intreptate catre o anumita sfera de activitate si sa stim ca nu putem aveam foarte multe sfere si toate la fel de grandioase.

No comments:

Post a Comment