Wednesday, October 17, 2007

S-a atins limita/traim in salbaticie


Capitala europeana.....Da...Ar fi ceva sa fie asa...Dar hai sa va zic parerea mea.Aici conteaza f mult caracterul omului si al poporului.Un neamtz de exemplu nu ar arunca niciodata o coaja de banana sau un pampers de copil in strada.Acest popor roman,nu este obijnuit sa stea intr-o coada in trafic normal ,sa lase un batran sa stea jos in metrou,sa fie sociabil sau sa fie curat si ordonat.NU! Insa stie sa fure,sa faca tara de ras peste granita : ex romanii din italia .(ma gandesc cu as mai putea sa ma duc intr-o vacanta in italia si sa nu imi fie rusine sa zic :"sunt romanaca")...sa nu mai vb de vestitele caractere ,stamplilele tarii in lumea fotbalului mai ales,in frunte cu faimosul gigi care intruchipeaza cu oroare prostia.A avea bani la noi inseamna a fi smecher (ar trebui sa se bage in dictionar) , nu a fi destept si competent sa detii o suma mai mare de bani.Se fac si exceptii bineinteles.Oameni care isi muncesc banii si atunci cand ii au,isi iau talpasita si se cara de aici.NU,cei care fura cu nemiluita banii celor saraci care abia isi tin painea pe masa,cerandu-le taxe chiar mai mari decat salariu pe economie.Eu zic sa le luati si painea.Protestati.
Cine a zis proverbul ala "pisica cat traieste soarece mananca" a avut mare dreptate.Suntem incompetenti de a schimba ceva in aceasta comunitate urbana.
E posibil sa nu fiti de acord cu mine la aceste parerei personale insa am in fata mea prea multe exemple ca sa nu trag astfel de concluzii.



6 comments:

  1. ai dreptate surioara.....dar drebe sa recunosteti ca ia mers capu ... altfel navea ce are acuma....pup :*:X:X:X

    ReplyDelete
  2. Romanii in strainatate sunt cei mai tari =)) te fac sa te simti ca acasa.. in mijlocul Vienei vine o femeie si spune ceva in germana - ne'a auzit vorbind in romana si a inceput sa isi ceara scuze ca suntem romani 'de acasa'.

    in legatura cu taxele am citit intr'un articol ca romanii platesc aproximativ 200 de taxe .
    in curand o sa platim taxa pe aer( daca nu platim deja)

    ReplyDelete
  3. poate ca odata in toata istoria nemtziei un neamtz o fii aruncat o coaja de banana sau un pampers...romanii nu sunt limita prostiei nesimtzirii etc...normal ca its enough room for improvement dar nu suntem chiar gaura neagra a lumii (vroiam sa zic anusul :P)...romanii original erau super tari...anii 90 omu ca sa faca un ban pe langa salariu se chinuia si facea la negru ceva...o contrabanda in port...schimb de valuta in mamaia, dar nu furau (inainte erau mai antreprenori ca acuma si idealul suprem nu era luxul, mashina )
    Inca o faza cu care nu sunt de acord e aia cu coada...tu cred ca n-ai mai vazut romani la coada de mult...romanul cand e la coada e fericit....romanul cand vede altzi romani instictual trece in spatele celuilalt, e stigmata comunista cea mai adanca.
    Si voi incheia acest coment foarte lung adaugand ca Gigi becali nu e roman si minishtrii guvernul parlamentu, justitzia NU E ROMANEASCA

    ReplyDelete
  4. nu stiu ce sa zic... nu sunt de acord cu tot ce ai spus.
    fiecare cu parerea lui:)

    ReplyDelete
  5. supraestimezi intr`un mod subestimabil. nu stiu ce sa zic; poate perceptiile tale asupra tarii sunt un pic deviate de la realitate din cauza faptului ca tu ai vazut diferit unele lucruri.. Ar fi o optiune: Australia - Civilizatie departe de aceasta tara salbatica :) Cosmin

    ReplyDelete
  6. imi iubesc tara...dar sunt momente de disperare create in conditii de stres urban

    ReplyDelete